De beste budgetmaatschappijen voor goedkope vluchten: een overzicht

Vliegen met budgetmaatschappijen kan een geweldige manier zijn om geld te besparen op uw reiskosten. Budgetmaatschappijen bieden vaak goedkopere vliegtickets aan dan traditionele luchtvaartmaatschappijen, maar ze hebben ook bepaalde kenmerken die anders zijn dan de normale vluchten. In dit artikel gaan we dieper in op de kenmerken van budgetmaatschappijen, en geven we u enkele tips om uw budgetvlucht zo comfortabel mogelijk te maken. Ben je niet op zoek naar losse vliegtickets, maar naar een goedkope vakantie aanbieder voor pakketreizen?  Ook daar schreven we een uitgebreid artikel over.

Kenmerken van een budgetmaatschappij:

1. Beperkte bagage- en handbagage limieten

Budgetmaatschappijen staan bekend om hun strikte bagagelimieten en handbagagebeperkingen. Als u van plan bent om met een budgetmaatschappij te reizen, controleer dan altijd de bagagebeperkingen voordat u uw reis boekt. De meeste budgetmaatschappijen rekenen extra kosten aan voor overgewicht of extra bagage, dus zorg ervoor dat u de regels volgt om onnodige kosten te vermijden.

2. Extra kosten voor bijna alles

Budgetmaatschappijen kunnen goedkope vliegtickets aanbieden, maar ze hebben vaak extra kosten voor bijna alles, zoals eten en drinken, het reserveren van stoelen en het inchecken op de luchthaven. Wees op de hoogte van deze extra kosten en overweeg of u deze services echt nodig hebt voordat u ze koopt. Door bijvoorbeeld online in te checken en geen stoelreservering te maken, kunt u geld besparen op uw vlucht. Bekijk hoe je kunt besparen op de extra kosten.

3. Beperkte bestemmingen

Budgetmaatschappijen vliegen vaak naar minder populaire bestemmingen dan traditionele luchtvaartmaatschappijen. Hoewel dit geen probleem hoeft te zijn, betekent het wel dat u misschien geen directe vluchten heeft en mogelijk extra tijd kwijt bent aan overstappen. Als u van plan bent om met een budgetmaatschappij te vliegen, wees dan bereid om extra tijd op de luchthaven door te brengen en eventueel een overstap te maken.

4. Beperkte dienstverlening

Budgetmaatschappijen bieden meestal minder diensten en voorzieningen aan boord dan traditionele luchtvaartmaatschappijen. Er is bijvoorbeeld geen entertainment aan boord en er zijn geen maaltijden inbegrepen in de prijs van uw ticket. In plaats daarvan moet u vaak voor deze diensten betalen. Houd er rekening mee dat de service aan boord misschien niet zo uitgebreid is als u gewend bent, en zorg ervoor dat u alles meeneemt wat u nodig heeft voor uw vlucht.

Budgetmaatschappijen in Europa om te overwegen:

1. Ryanair

Ryanair is een van de grootste budgetmaatschappijen van Europa. Ze bieden goedkope vluchten aan naar bestemmingen over de hele wereld en staan ​​bekend om hun strikte bagagelimieten en handbagagebeperkingen.

2. EasyJet

EasyJet is een populaire budgetmaatschappij in Europa en biedt vluchten naar meer dan 30 landen. Ze staan ​​bekend om hun vriendelijke service en strikte punctualiteit.

3. Wizz Air

Wizz Air is een Hongaarse budgetmaatschappij die vluchten aanbiedt naar bestemmingen in Europa en Azië. Ze staan ​​bekend om hun lage tarieven en punctualiteit.

4. Jet2

Jet2 is een Britse budgetmaatschappij die vluchten aanbiedt naar meer dan 50 bestemmingen in Europa. Ze bieden vriendelijke service aan boord en hebben geen verborgen kosten.