Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst? Ontdek hoe je kunt besparen op je volgende vlucht.

Heb je je altijd al afgevraagd of het uitmaakt wanneer jij je tickets voor je volgende reis boekt en of het verstandig is om vroeg te boeken of nog een paar maanden te wachten? Soms kan dit inderdaad verstandig zijn. Prijzen van vliegtickets zijn namelijk dynamisch en worden bepaald door vraag en aanbod. Is een vlucht populair? Dan worden tickets in rap tempo duurder. Als een vliegreis minder goed geboekt wordt dan verwacht, dan daalt de prijs om de vlucht voller te krijgen. In het geval van dat laatste kan het dus voorkomen dat je een goedkope last minute kan boeken. De hamvraag blijft: wanneer vliegtickets kopen? Wij leggen het je uit.

Welke dag zijn vliegtickets het goedkoopst?

Om alvast het antwoord te verklappen. Het verschilt per vlucht en reistijd welke reisdag het goedkoopst is. Vliegticketprijzen zijn dynamisch en de prijzen stijgen en dalen afhankelijk van de vraag. Een veel voorkomend fenomeen is een hogere ticketprijs in het weekend. 

Wie verschillende blogs raadpleegt, zal zien dat tickets op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag of ’s nachts goedkoper zijn. Snap je het nog? Wij ook niet. Toch zie je meer dan eens dat tickets een week of enkele weken dezelfde prijs houden. 

Wanneer vliegtickets kopen: de beste tips!

     

    1. Houd ticketprijzen in de gaten en stel een alert in bij een prijsverlaging. Doe dit al ruim voordat je gaat boeken zodat je een gevoel krijgt bij de prijs schommelingen.
    2. Vliegtickets zijn het goedkoopst wanneer ze worden geboekt tijdens het laagseizoen en op weekdagen (maandag t/m donderdag) in plaats van in het weekend.
    3. Wees flexibel met reisdata en overweeg om ’s nachts of vroeg in de ochtend te vliegen.

  1. Houd er rekening mee dat deze tips kunnen variëren afhankelijk van de bestemming en het tijdstip van het jaar. Meer handige weetjes voor je gaat boeken? Lees al onze tips om goedkope vliegtuigtickets te kopen.