Creditcard punten sparen: de hack om te besparen op je vliegtickets

Hallo daar! Ben jij op zoek naar manieren om slim je creditcard punten te sparen en deze in te zetten voor vette kortingen op je volgende vliegticket? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze tekst lees je alles over hoe je je creditcard punten kunt sparen en hoe je deze kunt inwisselen voor korting op je volgende vlucht. Laten we direct aan de slag gaan!

Punten sparen met American Express

American Express is in Nederland de enige creditcard met een puntenspaarsysteem. Als fanatieke reizigers zijn wij groot fan van de American Express creditcard (ook wel Amex-creditcard), omdat we de gespaarde punten kunnen inwisselen voor geld of gratis vluchten en upgrades. Hoe dit werkt: voor elke euro die we uitgeven met de Amex-kaart, bouwen we punten op. Hoeveel punten we krijgen, is afhankelijk van het type kaart dat we hebben gekozen en de airline waar we de punten willen inwisselen. Met de meest uitgebreide kaart – de Platinum – krijgen we de meeste punten. 

Blue Card

  • Kosten: Gratis
  • Rewards: 0,5 per €1
Bekijk de Blue Card

Green Card

  • Kosten: €5,50 p.m.
  • Rewards: 1 per €1

Bekijk de Green Card

Gold Card

  • Kosten: €20 p.m.
  • Rewards: 1,2 per €1

Bekijk de Gold Card

Platinum Card

  • Kosten: €65 p.m.
  • Rewards: 1,5 per €1

Bekijk de Platinum Card

 

Nadat je voldoende punten hebt gespaard, wil je je Amex-punten ook inwisselen natuurlijk! Het bedrag dat je per airline krijgt voor je American Express (Amex) creditcard punten, varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke deal tussen Amex en de luchtvaartmaatschappij, de waarde van de punten op het moment van inwisselen en de vlucht die je boekt. Het is raadzaam om op de website van Amex of de luchtvaartmaatschappij na te gaan wat de huidige waarde van de punten is en hoeveel je er nodig hebt voor een specifiek ticket. Meer besparen op je vliegtickets? Lees al onze tips om goedkope vliegtickets te kopen.

Nog meer creditcard punten sparen? Nodig je vrienden uit.

Amex Gold en Platinum bieden ook de mogelijkheid om via een vriendenlink nog meer punten te sparen. Elke kaarthouder krijgt zo’n link en als iemand via die link een gelijkaardige creditcard aanvraagt bij Amex, krijgen zowel de refererende persoon als de nieuwe kaarthouder een doorverwijsbonus van 10.000 tot 20.000 punten.

Bij aanvraag via een vriendenlink, ontvangt men ook een welkomstbonus: 20.000 punten (€ 80) voor de Gold of 30.000 punten (€ 120) voor de Platinum. Het eerste jaar is de Gold gratis en de Platinum 50% goedkoper.

Met de Amex-creditcard spaar je snel punten door al je creditcarduitgaven met de kaart te betalen. Reken uit hoeveel uitgaven nodig zijn om een vergelijkbaar saldo te sparen en je zult snel begrijpen waarom dit een slimme manier is om veel punten te sparen.

Mijn persoonlijke advies?

Een fijne instapper is de Green Card. De maandelijkse lastig zijn laag (zelf gratis het eerste jaar met gebruik van mijn link) en je spaart direct punten. Zo kun je eerst kijken of de kaart daadwerkelijk bij je past.
Gebruik mijn vriendenlink voor gratis 3.000 punten.