Error fares: foutje, bedankt!

Het vinden van de beste deals voor vliegtickets kan soms een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende manieren om goedkope vluchten te vinden. Een van de manieren om geld te besparen is door op zoek te gaan naar zogenaamde “error fares“, ook wel bekend als foutprijzen.

Wat zijn error fares?

Error fares zijn vliegtickets waarvoor per ongeluk een veel lagere prijs is ingesteld dan de werkelijke prijs. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een menselijke fout, een technische fout of een valuta-omrekeningsfout. Het resultaat is echter hetzelfde: de vlucht is aanzienlijk goedkoper dan normaal.

Hoe vind je error fares?

Er zijn verschillende manieren om error fares te vinden. Een van de beste manieren is om gebruik te maken van websites die deze prijzen verzamelen en aanbieden, zoals Secret Flying, Going (voorheen Scott’s Cheap Flights) en Airfarewatchdog. Deze websites verzamelen foutprijzen van over de hele wereld en bieden ze aan hun volgers aan, waardoor je snel en gemakkelijk de beste deals kunt vinden.

Een andere manier om error fares te vinden, is door te zoeken naar vluchten met tussenstops of verschillende luchthavens. Dit kun je het makkelijkst zelf doen op Skyscanner. Vaak zijn error fares alleen beschikbaar voor bepaalde data en routes, dus het kan de moeite waard zijn om verschillende opties te overwegen en flexibel te zijn met je reisplannen. Het is belangrijk om te onthouden dat mistake fares niet altijd beschikbaar zijn en soms snel worden opgemerkt en aangepast door de luchtvaartmaatschappijen.

Yes, geboekt! En nu?

Het kan zijn dat luchtvaartmaatschappijen het recht hebben om een boeking te annuleren als er een foutprijs wordt ontdekt. Wees daarom altijd voorbereid op eventuele wijzigingen en houd er rekening mee dat de prijzen snel kunnen veranderen.

Tot slot is het altijd een goed idee om de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij te controleren voordat je een vlucht boekt. Als er een foutprijs wordt ontdekt, kan het zijn dat de luchtvaartmaatschappij het recht heeft om de boeking te annuleren. Wees daarom altijd op de hoogte van de regels en beperkingen voordat je een vlucht boekt. Ook is het verstandig om niet direct aansluitende vluchten en overnachtingen te boeken (voor het geval je vlucht nog geannuleerd wordt).

Happy travels!

Ps. Meer tips? Lees onze complete gids voor goedkope vliegtickets.